Kıbrıs doğası gereği harika plajlara sahip. 3 yıl öncesine kadar size kıbrıs plajları hiçbir yerde göremeyeceğiniz kadar iyi olduğunu söylerdim. Hatta nerede denize girerseniz girin suyuna aşık olacağınızı söylerdim fakat maalesef zamanla bu durum değişiyor. Kıbrıs plajları hala çok güzel fakat her yer aynı güzellikte değil. Eskiden tertemiz olan birçok denizde artık mikro plastikler var. Genel olarak Mağusa tarafında deniz Girne’ye kıyasla daha temiz ve güzel. Bununla birlikte neredeyse her yerde mikro plastikle karşılaşma ihtimaliniz var. Een el değmemiş plajları ise Karpaz tarafında bulabilirsiniz.

Plajlar bu yazıda fakat Kıbrıs’a dair pek çok ipucu dolu Kıbrıs Gezilecek Yerler yazımızı da okumayı unutmayın.

Girne

Lefkoşa’ya olan yakınlığı, oteller, liman, canlılık gibi sebeplerle Kıbrıs plajları arasında en çok tercih edilenler genellikle Girne’de.

Escape Beach Club

Yavuz Çıkarma Plajı’nda bulunan işletme burası. Kıbrıs’ta en çok tercih edilen beach club olabilir. Deniz kenarı kısmı, çim kısmı ve restoran bölümü var. Fakat yiyecek fiyatları biraz yüksek. Genel olarak sığ bir denizi var ama denize girerken ayağınızı acıtabilecek taşlar bulunuyor. Plajın karşısında, yüzülerek gidilebilecek mesafede küçük bir adacık var. Orada durup vakit geçirmek mümkün ama durunca küçük balıklar sizi ısırabilir 🙂 Escape’in en güzel özelliği denizin üzerindeki şişme platform. Üzerinde durmaya çalışarak ilerleyip sonunda kaydıraktan denize kayabiliyorsunuz. Çocuklar çok sevdiği gibi yetişkinler de keyifli vakit geçiriyor. Bununla birlikte hafta sonu gibi çok kalabalık günlerde platformdan çok keyif alamayabilirsiniz. Çünkü neredeyse herkesin üst üste çıkması gerekiyor. Kalabalık bir günde gittiyseniz akşam olup sakinleşmesini bekleyebilirsiniz. Giriş 45 TL.

Driftwood Beach & Restaurant

Sakin bir plaj ve harika bir işletme arıyorsanız burası tam size göre. Öncelikle burada giriş ücreti yok fakat herkes tarafından bilinen, kalabalık bir plaj değil. Bu sayede rahat bir gün geçirebiliyorsunuz. Tabi ki hafta sonları daha kalabalık oluyor ama rahatsız edici bir kalabalık değil. Hizmet, temizlik çok çok iyi. Şezlonglardaki kumlar ara ara süpürülüyor, soğuk havlu servisi yapılıyor aynı zamanda karpuz ikramı oluyor. Yani her şey düşünülmüş gibi. Fiyatlar gayet uygun. Özellikle soğanlı patates kızartması çok lezzetli ve porsiyonu büyük. Denizi genelde güzel fakat rüzgarlı günlerde dalga plastik getirebiliyor. Akşama doğru deniz duruldukça plastikler de gidiyor. Buranın tek dezavantajı ise akşam 7’de plajın kapanması. Çünkü akşam 7’den sonra şık bir restorana dönüşüyor. Yani plajının dışında restoran kısmı için de tercih edebilirsiniz.

Denizkızı Hotel Beach

Burası otelin plajı. Giriş 40 TL fakat havuz kullanmak isterseniz bir miktar daha yüksek. Denizi güzel. Yiyecek fiyatları biraz yüksek ama içecekler genel olarak Kıbrıs seviyesinde.

Lord’s Palace Hotel- Bella Marin

Burası 5 yıldızlı lüks bir otelin beachi. Giriş ücretleri hafta içi 150 TL, hafta sonu ise 200 TL. Yiyecek fiyatları böyle bir yere göre çok normal. Havuz başında ya da deniz kenarında vakit geçirebilirsiniz. Denizi güzel.

Acapulco Resort Convention

Kıbrıs plajları

Acapulco da 5 yıldızlı bir otel. Giriş 150 TL. Askeri plaj olan Barış Plajı’nın hemen yanı. Buranın da suyu askeri plaj gibi temiz. Deniz ve havuz kullanımının yanında ayrıca aquapark var. Burayı diğer otellerden ayıran en önemli özellik bu. Çocuklara göre su kaydırakları olmasının yanı sıra yetişkinler için de su kaydırakları var. Kaydırak çeşitliliği bol. Ayrıca infinity (sonsuzluk) havuzu var. Fotoğraf çekinmek için tercih edebilirsiniz. Bu havuza 18 yaşından küçükler giremiyor. Yani çocukların olmadığı bir alanda dinlenmek isteyenler bu kısımdaki şezlongları kullanabilirler. Havuzları incelemek için buraya tıklayabilirsiniz. Hafta sonu çok kalabalık oluyor. Eğer imkanınız varsa hafta içi gitmeye çalışın. Ayrıca otelin casinosunu yeme içme için hatta kahvaltı için kullanabilirsiniz. Bir miktar oynayarak, otelden satın almaktan daha uyguna getirebilirsiniz.

Sardunya Bay

Burası da daha çok yabancılar tarafından tercih edilen bir plaj. Şezlong kullanımı ücretli ama dilerseniz şezlong kullanmayabilirsiniz. Bazı günler canlı müzik oluyor. Yabancı rock müzik olan bir güne denk gelirseniz İngiliz turistlerin arasında yurtdışında gibi hissedebilirsiniz. Oldukça farklı bir atmosfer fakat plaja gelirsek denizin kıyısında inanılmaz fazla yosun var. Eğer derinlere giderseniz denizin temiz olduğu yerlere erişebilirsiniz ama kıyı adeta yosun bataklığı gibi. Burayı tercih edecekseniz canlı müzik için tercih edin. Yanında da denize girmiş olursunuz 🙂

Akdeniz Köyü Sahili

Girne tarafında otellerin işgal etmesinden dolayı maalesef uzun bir sahil yok. Ama Girne’de böyle bir yer arıyorsanız buraya gidebilirsiniz fakat düzgün bir işletme olmadığını bilin. Bulunan restoran olmasa olurmuş denecek cinsten. Birkaç tahta şezlong ve şemsiye var. Gün batımını izlemek ya da sahil boyu yürümek için tercih edebilirsiniz. Ayrıca patili dostlarınızla denize gitmek istiyorsanız yine burayı tercih edebilirsiniz. Bir de kitesurfing yapanlar burayı tercih ediyormuş. Görünürde el değmemiş bir yer olsa da maalesef denizde minik minik plastikler var. Giderken Akdeniz Köyü’nün içinden geçen yolu kullanmak gerekiyor. Google haritalar yanlış yoldan götürüyormuş.

Girne Barış Plajı Askeri Sosyal Tesisi

Burası adı üstünde askeri bir sosyal tesis. Eğer askeri kimliğiniz varsa girebiliyorsunuz. Upuzun bir plaj, denizi çok güzel ve tertemiz. Her yer kum hiç yosun ya da kayalık yok. Özellikle çocuklu aileler için tercih sebebi çünkü deniz uzun bir süre derinleşmiyor. Aynı zamanda plajda ya da denizde deniz oyuncaklarıyla oynamak için de güzel bir yer. Sezlong, şemsiye ve işletme var. İşletme askeriyeye ait. Şezlonglar, duşlar, kabinler ücretsiz. İşletme dışarıya oranla bir tık daha uygun fiyatlı. Geçen senelerde işletmesi çok daha iyiydi ancak zamanla el değiştirdi ve eski tadı kalmadı. Ancak bir şekilde buraya girme imkanı bulursanız kesinlikle gitmenizi tavsiye ederim.

Karşıyaka Balina Askeri Tesisleri

Burası da Barış Plajı gibi askeri bir tesis. Yine giriş yapabilmek için askeri kimlik gerekiyor. Aynı Barış’ta olduğu gibi şezlong, şemsiye, kabin, tuvalet ve işletme mevcut. Yine işletme askeriyeye ait ve uygun fiyatlı. Yalnız burası Barış Plajı kadar geniş ve uzun bir plaja sahip değil. Çok daha küçük bir koy burası. Rüzgar olduğu günler maalesef ki çok dalgalı. Bu yüzden daha çok akşam saatlerine doğru ya da rüzgarsız bir günde gitmeyi deneyebilirsiniz.

Mare Monte Beach

Kıbrıs plajları

Bu plaj ise belediyeye ait bir plaj. Giriş ücretli ama bir şezlong için 6 lira gibi bir ücreti var. Hele ki akşam saatlerine doğru giderseniz kimse sizden ücret istemiyor. Çok büyük olmasa da geniş, güzel ve temiz bir koya sahip bir plaj burası. İşletme mevcut. İşletmeye yakın yerden denize girerken her yer kum. Ancak daha ileri giderseniz plajın sağ tarafına doğru orada yer yer kayalıklar var. Hafta sonu bir miktar kalabalık oluyor ama hafta içi daha sakin tabi ki. İşletmede fiyatlar fena değil. Duş, tuvalet ve kabin var. Ancak plaja girişteki tabelada 18.00’e kadar açık olduğu yazıyor ama plaj tabi ki bu saatte kapanmıyor. Ücret alan görevliler 18.30-19.00 civarı gidiyor, işletme kapanıyor ve duşların suyunu kesiyorlar. Bu yüzden gidecekseniz bunu akılda tutmakta fayda var.

Chamada Beach Club

Kıbrıs plajları arasında dj olan bir beach clubda denize gireyim diyorsanız buraya gidebilirsiniz. Tesis kesinlikle konfor sağlıyor. Ayrıca fotoğraf çekinmek için uygun alanları var. Giriş hafta içi 150 TL, hafta sonu ise 200 TL. Eğer buraya giderseniz plajın 7-7 buçuk gibi kapandığını bilin ve ona göre bir saatte gitmeye çalışın.

Gazimağusa

Glapsides Plajı

Kıbrıs plajları

Mağusa tarafındaki plajları ne zaman gidersem gideyim hep çok sevmiş ve beğenmişimdir. Çünkü deniz her zaman temiz ve dalgasız. Glapsides Plajı uzunca bir plaja sahip. Burası da Girne’deki Barış Plajı gibi deniz uzunca bir süre derinleşmiyor. Çocuklu aileler için şahane. Denizde oyun oynamak isteyenler için de. Plajın girişinde otopark var. İki adet işletme mevcut. Yakın olan işletme diğer işletmeye kıyasla daha pahalı. Uzak olan işletmeyi yeme içme ve duş için tercih etmek çok daha mantıklı. Yakın olanda duş 4 TL. Uzaktakinde ise bedava ve kabin de mevcut. İçecek fiyatları normal. Yiyecek fiyatları ise bir tık daha pahalı. Şezlonglar 20 TL.

Maraş Plajı

Kıbrıs plajları

Kapalı Maraş içerisinde bulunan Maraş Plajı Kıbrıs plajları arasında denize girebileceğiniz en güzel plajlardan biri. Maraş Plajı hakkında daha detaylı bilgiler yazdığımız Kıbrıs Gezi Rehberi yazısına buradan ulaşabilirsiniz. Özetlemek gerekirse, denizi kum ve çok güzel. Duş ve işletme mevcut. Şezlonglar 20 TL. Kesinlikle buraya gitmelisiniz.

Kocareis Beach

Mağusa ile İskele arasında kalan Kocareis Beach yine Mağusa’nın her yerinde olduğu gibi güzel bir plaja sahip. İşletme mevcut. Deniz yine hemen derinleşmiyor. Şezlong ve şemsiye var. Ancak rüzgarlı olan günlerde gitmenizi pek tavsiye etmem.

İskele

Mehmetçik Belediyesi Bafra Halk Plajı

Burası da Kıbrıs plajları arasında İskele’de bir halk plajı. Kaya Artemis Hotel’in hemen yan tarafında bir plaj. Önünde otopark var. Oldukça büyük ve geniş bir plaj. Şemsiye, şezlong, duş, kabin ve işletme mevcut. Şezlonglar ücretli ancak biz akşam saatlerinde gittiğimiz için bizden kimse ücret istemedi. İşletme akşam saatlerinde kapanıyor bunu bilmekte fayda var. Duşlar 1 TL ile çalışıyor. İçecek fiyatları normal ama yiyecek fiyatları bize fazla gelmişti. Denizi çok güzel. Plajı kum. Buraya gitmenizi de kesinlikle tavsiye ederim.

Yeni Erenköy Halk Plajı

Bu plaj aslında İskele’de gibi görünse de Karpaz yolunda ve Karpaz’a daha yakın bir plaj. Plajını bir dağın eteği olarak düşünebilirsiniz. Aşağıda girişe yakın yerde bir otopark var fakat çok küçük. Bence hiç aşağıdaki otoparka girmeye çalışmayın. Yokuşun üstündeki otoparka arabanızı bırakıp bir 200 metre kadar yürüyeceksiniz. Girişte de bir işletme mevcut, plajda da bir işletme mevcut. İçecek fiyatları normal ama buranın da yemek fiyatları biraz fazla gelmişti bize. Duş ücretsiz. Kabin var. Şezlonglar ücretli sanırım. Ama bizden yine kimse ücret istemedi. Dilerseniz işletmenin masalarını kullanıp eşyalarınızı orada bırakıp denize de girebilirsiniz. Karpaz’a yakın olmasına rağmen denizde yine küçük plastikler vardı ve biz memnun olmadığımız için denize girmemiştik. Eğer Karpaz’a gitmek ve araya bir durak atmak isterseniz burada durup denize girebilirsiniz. Ama normalde gitmeniz için tavsiye edeceğim bir plaj değil.

İskele Belediyesi Makenzi Halk Plajı- Babutsa Büfe

Kıbrıs plajları

Adından da anlayabileceğiniz üzere burası bir halk plajı. Ancak halk plajı olmasına rağmen şemsiye, şezlong, işletme, duş ve kabin mevcut. Haritaya bu ismi yazıp gittiğinizde sahil boyu yan yana dizilmiş şemsiyeler ve şezlonglar göreceksiniz. Biz Babutsa Büfe’nin olduğu konumdan denize girmiştik. Saat kaçta gittiğinize bağlı olarak şezlonglardan ücret alıyorlar. Ama biz saat 16.00 civarında gitmiştik ve kimse bizden ücret istememişti. İşletme fiyatları oldukça uygun. Biralar 25 TL, patates kızartması ise 15 TL ve kocaman bir patates kızartması geliyor. Genellikle bu plaj çok rüzgar alıyormuş. Biz gittiğimizde de rüzgarlı ve dalgalıydı. Ama akşam saat 7.30 civarı rüzgar bitti ve deniz çarşaf gibi bir hale geldi.

Kaplıca on a Beach

Denizi çok güzel olan bir başka plaj da burası. Eskiden berrak olan su maalesef Kıbrıs’taki birçok deniz gibi zamanla plastik dolmuş. Diğer plajlar arasında öne çıkan bir özelliği ziplinea sahip olması. Zipline ile deniz üstünden gidiyorsunuz ve 150 TL. İşletme, şezlong, şemsiye kiralama var.

Dipkarpaz

Altınkum Plajı

Kıbrıs plajları arasında en bakir plaj Altınkum Plajı. Ulaşımın zor olması sebebiyle olabilir ama 5-6 şezlong ve şemsiyeden başka hiçbir şey yok plajda. Altınkum Plajı’na ulaşmak için öncelikle DipKarpaz’a gelmeniz gerekiyor tabi ki. Sonrasında tek yön gidiş geliş köy yolu gibi bir yoldan Altınkum’a ulaşıyorsunuz. Burası kumları gerçekten altın rengi olan upuzun bir plaj. Masmavi, çarşaf gibi aşırı berrak bir denize sahip. Arada bir şezlong ve şemsiye ücreti almak için biri dolaşıyor plajda. İsterseniz kendi şemsiyenizi götürebilirsiniz. Kısa bir süreliğine denize girip çıkadabilirsiniz. İşletme, duş ve kabin olmadığını unutmayın. Bu yüzden giderken yanınızda içi temiz su dolu bir bidon götürebilirsiniz. Ama eğer Karpaz’a geldiyseniz buraya uğramadan sakın gitmeyin.

Ayfilon Plajı

Bu plaja gelebilmek için yine DipKarpaz’a kadar gelmiş olmanız gerekiyor. Karpaz köyünün içerisinden Ayfilon Plajına ulaşım çok kısa ve kolay. Plajın üst kısmında işletme mevcut. Duş ve kabin de işletmenin hemen yanında. Birkaç çeşit atıştırmalık var. İçecek fiyatları uygun. Plajda şezlong ve şemsiye var. Şezlong 20 TL. Denizi kumu çok güzel. Ama ne yazık ki Girne’deki plajlarda gördüğümüz plastiklerle burada da karşılaştık. Neyse ki Girne’de olduğu kadar çok yoktu. Derine gittiğinizde plastiklerden kurtulabiliyorsunuz. Eğer Karpaz’a yolunuz düşerse buraya da gelmenizi öneririm.

Sea Bird Motel & Restaurant

Burası Dipkarpaz’ın en uç kısmındaki Zafer Burnu’na gelmeden bir plaj. Neredeyse Kıbrıs’ın en ucunda. Buraya giden yolda sizi bir sürü eşek karşılayacaktır. Hatta kafalarını camınızdan içeri sokarak elinizden yemek yemek isteyeceklerdir. Eşekler için yanınızda yiyecek getirmeyi unutmayın. 🙂 İşletme, duş, tuvalet mevcut. Ancak fiyatlar biraz yüksek. Şezlonglar ücretli. Ama şansına mı denk geldi bilmiyorum biz gittiğimizde kimse bizden ücret istemedi. Deniz aşırı berrak, dümdüz ve kum. Karpaz’a gelmişken buraya uğramamak olmaz.

Club Di Mare Hotel & Beach

Karpaz’ın harika denizine girmek ama aynı zamanda hizmet alabilmek isteyenler için ise burayı öneriyoruz. Genel olarak Karpaz el değmemiş olduğu için plaj konsepti bulmak eskiden imkansızdı. Fakat Club Di Mare bu eksikliği görmüş ve gidermiş. Buranın fotoğraf çekinmek isteyenler için de çok uygun olduğunu söylemeliyim çünkü güzel bir tasarımı var. Giriş 100 TL. Ayrıca içerde kullanabileceğiniz deniz bisikleti, paddle board ve kano var.

Umarız Kıbrıs plajları yazımızı beğenmişsinizdir. Eklemek istediğiniz, bizim bilmediğimiz ama sizin önerdiğiniz plajlar olursa mutlaka bize yazın.

Kıbrıs Gezilecek Yerler yazısına buradan ulaşabilirsiniz.

Eskişehir Gezilecek Yerler yazısına buradan ulaşabilirsiniz.

Giresun Gezilecek Yerler yazısına ise buradan ulaşabilirsiniz.