Marmaris gezi rehberi aslında içerisinde Marmaris koyları, Marmaris’e yakın başka tatil yerleri ve daha fazlasını içeriyor. Bu gezi rehberinde sadece Marmaris’te yapabileceğiniz değil çevresinde de yapabileceğiniz bir sürü şey bulacaksınız. Marmaris gezi yazılarının çoğu turistik bir gözle gezilecek yerleri anlatıyor. Bu yazı ise daha çok gezerken Marmaris yerlisi gibi hissedebileceğiniz yerleri içeriyor. Bu yazıda hem Marmaris’in içerisinde hem de çevresinde yapacak güzel alternatifler bulabileceksiniz.
Ulaşım
Marmaris’e ulaşım Ankara’dan araba ile molalar ile birlikte 8-9 saat sürüyor. Eğer uçak ile gelmek isterseniz Dalaman Havalimanı’nı tercih etmelisiniz. Dalaman Havalimanı’ndan kalkan Muttaş otobüslerine binerek Marmaris otogara yaklaşık 1.5 saatte ulaşabilirsiniz.
Ankara Marmaris Yol Üstü Durakları
Aşağıdaki liste Ankara Marmaris yolu üzerindeki mekanları içermektedir.
Alim Köfte
Burası Afyon, Sandıklı’da Ankara’dan Marmaris’e giderken karşı yolda kalan bir köfteci. İsminin köfteci olduğuna bakmayın burada hem çöp şiş hem sucuk yiyebilirsiniz. Fiyatlar gayet makul. Ekmek arası, 1.5 porsiyon ya da yarım köfte yarım çöp şiş gibi seçenekler de var. Çöp şiş inanılmaz lezzetli, köfteleri de aynı şekilde. 1 porsiyon köfteyle doymayabilirsiniz. 🙂 Yemeğin yanında yoğurt, küçük bir salata ve tereyağlı kızarmış ekmekler geliyor (aşırı lezzetli). Pos cihazı mevcut. Burayı mutlaka denemelisiniz!
Elmallı Pide Tavas
Elmallı Pide’nin iki adet şubesi var. Birisi daha Denizli’nin içine doğru. Ancak yeni yapılan Honaz Tüneli ile Marmaris’e gidiş yolunda artık Denizli’ye girmenize gerek yok. Bu sebeple Tavas’taki Elmallı Pide’yi tercih ediyoruz. Fiyatlar oldukça uygun. Kıymalı kaşarlı pideyi tavsiye ederim. Yemekle beraber söğüş domates ve biber geliyor. Burada tahinli ballı cevizli pide çok meşhur. Buraya geldiğinizde onu denemeden geçmeyin. Ancak çok büyük ve doyurucu olduğunu söylemeliyim. 3 kişi yemek yedikten sonra bu tahinli cevizliyi bitirmekte çok zorlandık.
Radyocu Kemal’in Yeri
Eğer Muğla’ya doğru düz ilerlemeyip Köyceğiz-Ula Yolu’na dönerseniz burayı deneyebilirsiniz.
Akçapınar Tostçusu
Marmaris’in hemen çıkışında Akçapınar köyünde aşıklar yolunun hemen girişinde bu tostçu. Uzun yoldan geldiğinizde Marmaris’e girmeden acıkmış olursanız buraya dönüp tost yiyebilirsiniz. Ancak Akyaka’ya ya da başka bir yere giderken de gitmeyi tercih edebilirsiniz. Biz klasik Akçapınar tostunu yedik gayet güzeldi.
Konaklama
Konaklama için sizlere spesifik bir otel önerimiz yok. Çünkü nasıl bir otel tercih edeceğiniz biraz da nasıl bir tatil istediğinize bağlı. Örneğin lüks ve konforlu otelden çıkmamalı bir tatil istiyorsanız Perios Beach House, TUI Blue Grand Azur, Grand Yazıcı Otel ya da D-Maris Bay otellerini inceleyip seçim yapabilirsiniz.
Marmaris’te Neler Yenir?
Yemek
Pukka: Akşam yemeği için tercih edebileceğiniz güzel bir restoran. Bazı günler canlı müzik de oluyor canlı müzik tarzı da günden güne değişiyor. Cuma günleri ve hafta sonları rezervasyon yaptırmakta fayda var kalabalık oluyor.
Yunus Cafe Bar: Yine güzel yemekler yiyebileceğiniz ve kokteyller içebileceğiniz bir mekan. Burada da çarşamba cuma ve cumartesi çeşitli tarzlarda canlı müzik oluyor. Özellikle canlı müzik olan günlerde rezervasyon yaptırmakta fayda var.
Azmakbaşı Restoranı: Marmaris’te iki tane Azmakbaşı Restoran var. Bir tanesi Marmaris marinada diğeri ise Çamlık’ta. Bu yazıda marinadaki Azmakbaşı Restoranı’ndan bahsediyoruz. Güzel salaş bir balık restoranı. Çok fazla meze ve balık çeşidi yok. Ancak fiyatlar gayet makul. Balık yemek istediğinizde aklınızda olabilir burası.
Memed Ocakbaşı: Bura oldukça meşhur Marmaris’in eski restoranlarından biri. Kebap çeşitliliği oldukça fazla. İçki de var. Ciğeri ve karışık kebabı oldukça lezzetliydi tavsiye ederiz. Yemek sonrası da meyve ve tatlı ikramı var. Tatlı için künefe veya katmer hangisini tercih ettiğinizi soruyorlar. Katmer gerçekten çok lezzetliydi mutlaka tercih etmelisiniz.
Balıkçıl Balık Meyhanesi: Rakı balık meze yapmak isterseniz burayı şiddetle tavsiye ederiz. Marmaris’te çarşının içerisinde bir balıkçı. Her şey oldukça taze. Sahibi karidesi ahtapotu bizzat kendisi gidip taze taze alıyormuş. Ayrıca rakınızı kendiniz götürebiliyorsunuz. Bu şekilde olduğunda kişi başı 120 TL gibi bir ücret alınıyor. Hafta sonları rezervasyon yaptırırsanız daha iyi olur.
Hacı’nın Yeri Yiğit Lokantası: Burası Marmaris’in meşhur ev yemekçisi ve fiyatlarıyla ünlü olan yeri. Akşam yemeği saatlerinde yani saat 18.00’dan itibaren kapısında sıra olduğunu görmeniz mümkün. Çünkü fiyatları gerçekten ama gerçekten çok uygun. Sanki 5 yıl öncesinde kalmış gibi hissediyorsunuz. Örneğin en son 2024 yazında et yemekleri 50 TL, pilav, cacık, salata 20 TL. Akşam yemeğine gidecekseniz sıra beklemeyi göze almalısınız.
Kahve
Avlu: Ankaralılar Sitesi’nin hemen arkasında butik bir kahveci burası. Çeşitli tatlılar da bulabilirsiniz. Canınız kahve tatlı çekiyorsa buraya mutlaka gelin.
Muse the Juice: Burası Marmaris’in avmsi Blue Port’un ilerisinde bir yer. Aslında bura bir otel ama kafesini herkes kullanabiliyor. Burada sadece kahve değil çeşitli soğuk çaylar, milkshakeler ya da tatlılar mevcut.
Dondurma
Dr. Gelato: Marmaris’te dondurma yemek istiyorsanız buraya gelmelisiniz. Bir sürü çeşit dondurma bulabilirsiniz burada. Dondurma dolabında gördükleriniz haricinde de dondurmaları var. Gidip sormalısınız. Eğer varsa çarkıfelek meyveli, portakal bitter, antep fıstığı en beğendiklerimizden. Bir de gıyam diye meşhur bir dondurmaları var. Onu da deneyebilirsiniz.
Kokteyl
Felix: Marmaris’te 3 farklı Felix var. Bunların her birinde hem klasik kokteylleri hem de kendilerine özgü kokteylleri içebilirsiniz. Her gün her birinde farklı bir konseptte canlı müzik oluyor. Instagram’dan inceleyerek hangisine gitmek istediğinize karar verebilirsiniz.
Bono: Marmaris’te kokteyl içebileceğiniz bir başka mekan da Bono. Gerçekten ortam olarak da güzel bir atmosfere sahip bir yer. Arkadaşlarınızla gidip güzel şeyler yiyip içebilir, zevkli vakit geçirebilirsiniz.
Marmaris Gezilecek Yerler
Marmaris gezmek ve birçok yer görmek için oldukça iyi bir konumda. Marmaris’te konaklarken gidebileceğiniz, hem gezip hem denize girebileceğiniz bir sürü yer mevcut. Marmaris gezi rehberi yazısı koylar ile devam ediyor.
Koylar
Marmaris çevresinde otogardan kalkan minibüsler ile ya da kendi aracınızla gidebileceğiniz bir sürü koy var. Buraları küçük kasabalar olarak düşünebilirsiniz. Marmaris’e yakın oluşları sebebiyle gittiğiniz yerde konaklama yapmanıza da gerek yok. Günübirlik gidip görülebilir. Görece yakından uzağa doğru sıralaması ile şu şekilde sıralanabilir; Yalancı Boğaz, İçmeler, Turunç, Kumlubük, Akyaka, Hisarönü, Orhaniye/Turgut, Selimiye, Bozburun, Söğüt.
Yalancı Boğaz (Adaköy)
Burası aslında Marmaris sahilinin devamında kalan bir bölge. Marmaris merkezden farklı bir koy gibi değil. Ancak denizin dalgası, berraklığı ya da temizliği değişiyor. O sebeple sanki farklı bir koya gitmişsiniz gibi hissedebilirsiniz.
Beluga Beach Restoran: Buraya deniz kıyısında kahvaltı yapmak için gelebilirsiniz. Kahvaltıdan sonra deniz kenarındaki şezlonglarda vakit geçirebilir ve plajı ücretsiz kullanabilirsiniz. Kahvaltısı da gayet güzel ve yeterli.
Kumlubük
Marmaris gezi rehberi yazısı içerisinde en çok önerdiğimiz koylardan biri Kumlubük. Kumlubük hem tur teknelerinin hem özel teknelerin çok sık ziyaret ettiği bir koy. Turunç’un ilerisinde Amos Antik Kentini hemen geçince. Çok tercih ediliyor çünkü denizi inanılmaz güzel. Aşırı temiz, sakin, berrak yüzdükçe yüzesiniz geliyor. Burada eğer isterseniz Pebble Beach’e gidebilirsiniz. Ancak eğer kamp sandalyeniz, buzdolabınız, hoparlörünüz gibi ekipmanlarınız varsa Pebble Beach’e hiç gerek yok. Konuma Pebble Beach yazarak önüne kadar gidin arabanızı oraya koyun. Pebble Beach’e girmeden sol tarafından sahilin en soluna doğru yürüyün. Orada ağaçların yaptığı gölgeleri bulabilirsiniz. Çok kalabalık olmuyor yer bulmak da gayet kolay.
Hollandalı Ahmet: Burası herkesin deniz ürünlerini övdüğü bir yer. Ancak bizim gidip deneme fırsatımız olmadı. Burada isterseniz rakı balık meze yapabilirsiniz.
Amos Antik Kenti: Kumlubük’e gelirken Amos Antik Kenti’nin hemen yanından geçiyorsunuz zaten. Eğer isterseniz denizden çıktıktan sonra antik kenti gezebilirsiniz. Giriş çıkış saati yok. Girişte herhangi bir ücret de yok. Kumlubük’e tepeden bakabilir ve antik tiyatroyu gezebilirsiniz.
Akyaka
Marmaris gezi rehberi içerisine Akyaka dahil olmazsa olmaz. Akyaka’yı daha önce Azmak Nehri ya da kite surf ile birlikte duymuş olabilirsiniz. Azmak Nehri Akyaka’nın ortasından geçen ve Gökova körfezi denizine dökülen bir nehir. Suyu buz gibi ve cam gibi. Kesinlikle bir kere girmeyi denemelisiniz. Dilerseniz merkezden kalkan teknelerle Azmak turu yapabilirsiniz. Ancak şuna dikkat edin merkezde ilk gördüğünüz yerdeki teknelere binmeyin. Çünkü o tekneleri hem çok fazla dolduruyorlar hem güneşin altında tekne gelmesini bekliyorsunuz. Hem de 200 TL. Onun yerine köşede Motto Patisserie var. Onun yanından geçerek isterseniz de haritaya Akyaka İskelesi ya da Akyaka Plajı yazarak oraya doğru ilerleyin. Akyaka iskelesinin hemen başından kalkan teknelere binin. Onlar hem 80 TL hem de beklemenize hiç gerek kalmıyor.
Akyaka’da Kahvaltı
Aloha Akyaka: Kore tostu sevenler ya da denemek isteyenler için birebir burası. Kore tostu ve french toast yedik biz ve kore tostunu gerçekten çok beğendik. Burayı kesinlikle denemelisiniz!
Yemek
Akyaka Orfoz Restoran: Akyaka’da balık yemek için bir sürü restoran var. Ancak biz yorumlara ve tavsiyelere bakarak Orfoz Restoran’ı tercih ettik. Azmak Nehri kıyısında hatta Azmak’a girebileceğiniz boş ve sığ alanın hemen yanında. Gitmeden rezervasyon yaptırmakta fayda var. Özellikle nehir kenarındaki masalarda oturmak isterseniz önceden mutlaka aramalısınız. Mezeler gayet güzel.
Dondurma
Akyaka Konak Dondurma: Keçi sütlü ve çok çeşitli dondurmasıyla oldukça beğendiğimiz bir yer oldu burası. Antalya’nın yanıksı dondurmasını sevenler burada da onu bulabilir. Biz özellikle beyaz çikolatalı vişneli dondurmasını çok beğendik.
Orhaniye/Turgut
Kızkumu Plajı: Orhaniye yolu üzerinde Kızkumu Plajı’nı görmeye gidebilirsiniz. Yoldan geçerken zaten insanların denizde yürüdüğünü rahatlıkla görebilirsiniz. Burası doğal bir oluşum deniz yaklaşık 3 km boyunca sığ. Burayla ilgili çeşitli efsaneler de mevcut.
Turgut Şelalesi: Kızkumu’nu gördükten sonra Turgut Şelalesi’ne gidebilirsiniz. Çok büyük ve büyüleyici bir güzelliği yok tabi ki ama doğada olmayı seviyorsanız gidip görebilirsiniz.
Selimiye
Marmaris gezi rehberi tabi ki de Selimiye’ye gitmeyi içeriyor. Selimiye’ye bir gününüzü ayırmak mantıklı olabilir. Küçük bir kasaba olarak düşünebilirsiniz burayı. Zamanınızı gündüz denize girmeye akşam da gezmeye ayırabilirsiniz. Selimiye’de çok güzel beachler var. Ancak hepsinin günlük harcama limitleri farklı. Eğer yine bir beachte vakit geçirmek isterseniz Delice Selimiye‘ye gidebilirsiniz. Fakat Selimiye’de halk plajı var. Konuma Selimiye Halk Plajı yazarak gidebilirsiniz. Ücretsiz şemsiye mevcut. Plajın hemen yanında çay-kahve içebileceğiniz tost, vs atıştırabileceğiniz büfe gibi bir yer var. Büfenin olduğu yerde birkaç ağaç da mevcut. Eğer boş bulursanız ağaç gölgesinden de faydalanabilirsiniz.
Selimiye’de Yemek
Behabey: Oldukça yüksek puanlı bir ev yemekçisi burası. Eğer siz de akşam yemeği için ev yemeği tercih etmek isterseniz burayı öneririm. Mezeleri de ana yemekleri de gerçekten lezzetliydi. Fiyatlar da gayet makuldü.
Dondurma/Tatlı
Meşhur Losta Tatlıcısı Galip Usta: Nerede dondurma ya da tatlı yesek diye düşünürken bulduğumuz bir mekan. Losta tatlısı diye bir şeyi ilk defa duyduk ve o yüzden denemek istedik. Baklava yufkası arasına keçi peyniri koyarak yapılan bir tatlı. Şerbetli ve yufkalı bir şey zaten kendiliğinden güzel. Ancak arasındaki peyniri çok fazlaydı bizim için. Çok çeşitli sütlü tatlıları ve dondurmaları da mevcut. Her şeyi keçi sütü ile yapıyorlarmış. Biz bir de bademli keşkül denedik ancak pek beğenmedik. Burayı dondurma için ya da losta tatlısını denemek için tercih edebilirsiniz.
Marmaris Tekne Turu
Marmaris gezi rehberi yazısına tabi ki tekne turu dahil olmazsa olmaz. Bizim yıllardır tekne turu için tercih ettiğimiz tek bir tekne var. O da Amazon Boat. Sessiz tekne diye nitelendirilen Amazon Boat Marmaris’teki diğer tekneler gibi müzik çalmıyor. Diğer tekneler gibi yolcu kapasitesinin tamamını ya da fazlasını almaya çalışmıyor. Genellikle 16 ya da 18 kişi ile tekneye çıkılıyor. Ailesinin yanında belli bir yaşa gelmiş çocuklarla gelmek mümkün ancak sessiz tekne olduğu için küçük yaşta çocuklarla genellikle gelinemiyor. Teknenin kaptanı Coşkun Kaptan diğer teknelerin girdiği kalabalık ve turistik koyları değil daha güzel kimsenin olmadığı bakir koyları tercih ediyor. Bir de o günün hava şartları, rüzgar ve denizin dalga durumunu hesaba katarak koyları belirliyor. Kısacası Marmaris’e gelirseniz kesinlikle Amazon Boat ile bir tekne turuna çıkmalısınız!
Marmaris Çevresindeki Diğer Tatil Yerleri
Marmaris’in çevresindeki günübirlik gidilebilen koylar dışında bir de Datça ve Dalyan gibi farklı tatil yerleri mevcut. Ancak oralara gittiğinizde günübirlik gezi yeterli olmayacağı için kalmanızı öneriyoruz. Bu sebeple daha kapsamlı Datça ve Dalyan yazısı da yakında blogta olacak. Lütfen takipte kalın.
Umarız Marmaris gezi rehberi yazımızı beğenmişsinizdir.
Blog’daki diğer gezi rehberi yazılarına buradan ulaşabilirsiniz.
Bizi Instagram‘dan takip etmeyi unutmayın.